Waterijs met worteljam

WorteltjesICEcream

Hmmm heb jij ook altijd zin in ijsjes? Heerlijk verkoelend tijdens het warme weer! Of juist heerlijk om het slechte weer goed door te komen, door met je ijsje te doen alsof het lekker weer is!

Maak een keer onze worteltjesICEcream. Heerlijke voor jezelf en ook voor de kids. Maar, hoe maak je het nu?

Ingrediënten voor 4 ijsjes

+- 250 ml water
5 eetlepels Potjemet worteljam
Eventueel limonade als extra smaakversterker

Bereidingswijze

Eerst moet je ervoor zorgen dat je ijslolliehouders hebt, alleen zo kan je ijsjes maken! Voeg in een grote kom ongeveer 250 mililiter water toe en meng er 5 eetlepels Potjemet door. Roer dit heel erg goed en proef even wat je van de smaak vindt. Eventueel kan je nog meer Potjemet of wat limonade toevoegen. Vul de ijslolliehouders met het mengsel en zet het in de vriezer. En wachten maar tot het bevroren is! Dit kan wel 4 uur duren. Ondertussen kan je een van onze andere recepten uitproberen!

TIPS om het milieu te besparen

Een koelkast en vriezer kosten veel energie. Wist je dat deze minder energie verbruiken als je ze niet direct naast een warm apparaat plaatst? Ook wordt er energie bespaart door de koelkast of vriezer 10 cm van de achterliggende muur af te zetten: zo kan de warmte goed kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *