Appelcake met jam

Appelcake met worteljam

Deze cake is weer eens wat anders dan een cake die je normaal krijgt! Hoe maak je hem? Net zo makkelijk als een normale cake, alleen met wat extra’s!

Ingrediënten

150 gram boter
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram suiker
1 theelepel kaneel
1 snufje zout
1 appel
1 eetlepel maanzaad
1 eetlepel Potjemet worteljam

Bereidingswijze

Schil de appel en snijd hem in schijfjes. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden. Mix daarna de eieren met de boter! In een andere kom meng je het bakmeel, het kaneel, de suiker en het zout door elkaar. Voeg hier vervolgens het mengsel van eieren en boter aan toe. Dan voeg je er een eetlepel Potjemet worltejam en een eetlepel maanzaad aan toe en roeren maar! Vul vervolgens een cakevorm met het mengsel en duw alle appelschijfjes in de cake (zorg er wel voor dat ze nog zichtbaar zijn). Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven en wacht 60 minuten!

TIPS om het milieu te besparen

Gebruik de appels van je fruitschaal die al het meest oud zijn! In een cake proef je namelijk niet echt verschil.

1 thought on “Appelcake met jam

  1. OEH Binnenkort Maar Eens Uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *