Mascarpone jam

Mascarpone worteljam toetje

Hmmm, mascarpone is altijd erg lekker. Maar in combinatie met Potjemet worteljam is het helemaal lekker! Met dit heerlijke recept kun je al je vrienden of de kids verrassen met een heerlijk toetje.

Ingrediënten

Voor vier grote toetjes in grote glazen of voor 10 kleine toetjes in kleine glaasjes
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
1 Potjemet worteljam
Sprits koek

Bereidingswijze

Klop de 250 gram mascarpone in een kom los met een garde. Klop er daarna de slagroom doorheen. Verkruimel dan een deel van de sprits koeken over de bodem van elk glas. Verspreid dan over elk glas een beetje Potjemet worteljam. Voeg daarop de mascarpone slagroom toe. Als laatste breek je mooie stukken van de sprits af en leg die bovenop het toetje.

TIPS om het milieu te besparen 

Gebruik altijd glazen die je kan hergebruiken. Plastic weeggooibekers zijn erg slecht voor het milieu. Daarnaast bestaat er soja slagroom, kijk maar eens in de supermarkt! Dat is een heel stuk milieuvriendelijker dan slagroom van koemelk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *