Duurzame stroopwafels

Duurzame stroopwafels

Deze duurzame stroopwafels met Potjemet worteljam waarmee je én duurzaamheid stimuleert en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt steunt, zijn zeker het proberen waard. De chocolade strijk je pas over de stroopwafels als je deze getempeerd hebt. Maar wat is temperen eigenlijk? Het Heel Holland Bakt seizoen is weer aangebroken, en temperen is één van de moeilijke baktermen die daar wordt gebruikt. Het is het smelten van chocolade waarna je het op een temperatuur brengt van rond de 32 graden en die dan gaat toepassen: zo krijg je knapperige chocolade met een mooie glans.

Ingrediënten

  • Stroopwafels van een biologisch of duurzaam merk
  • Pure chocolade of melkchocolade van een biologisch of duurzaam merk
  • Potjemet worteljam

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain-marie in een pannetje. Hiermee plaats je in een pannetje met heet water en bakje waarin je de chocolade doet. Hoe je de chocolade precies moet temperen kun je lezen op de website van 24 Kitchen. Als je de chocolade hebt getempeerd smeer je het over de stroopwafels en als de chocolade gestold is doe je er Potjemet worteljam op!

TIPS om het milieu te besparen

Als je nog wat chocolade over hebt, hoef je dit absoluut niet te verspillen! Je kan het laten stollen en later opnieuw gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een fairtrade chocolade, om naast het besparen van het milieu ook nog social impact teweeg te brengen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *