Zandkoekjes met jam

Zandkoekjes met jam

Met de aankoop van een Potjemet wortel draag jij bij een de werkgelegenheid voor mensen met een beperking. Daarnaast kun je er ook nog heerlijk mee bakken. Probeer deze lekkere biologische zandkoekjes met worteljam eens!

Biologische zandkoekjes

Ingrediënten

  • 80 gram basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • Potjemet worteljam
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Laat alles op kamertemperatuur komen. Meng daarna de suiker, bloem en boter door elkaar met een mixer. Voeg daarna het ei in zijn geheel toe en kneed het er met de hand doorheen. Als je alles mooi hebt gekneed, leg de bol deeg dan voor een half uur in de koelkast. Rol het deeg daarna uit over een werkblad en maak er mooie figuurtjes van. Duw er daarna met je duim kleine holletjes in. Als de koekjes 10 – 15 minuten op 150 graden in de oven zijn gegaan kun je Potjemet worteljam erin doen.

TIPS om het milieu te besparen

Je kunt het beste plantaardige boter gebruiken. Dit is beter voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *