Boterham tegen voedselverspilling

Boterham tegen voedselverspilling

Dit jaar hebben wij met jouw hulp al 300 kilo aan wortels weten te redden! Wij hopen dit jaar het dubbele aan wortels te hebben gered en zo voedselverspilling tegen gaan. Met Potjemet worteljam kun je ontzettend veel. Zo kun je er ook lekkere boterhammen mee maken waarmee je nog meer voedselverspilling tegen kan gaan!

Boterham voedselverspilling

Ingrediënten

  • Boterham
  • Pindakaas
  • Banaan
  • Blauwe bes
  • Potjemet worteljam

Bereidingswijze

Het maken van deze boterhammen kost niet veel tijd! Zo kun je ze lekker mee naar je werk meenemen als bijzondere lunch. Smeer eerst de pindakaas erop. De rest spreekt voor zich! Als je de boterham ergens mee naar toe neemt, is het lekkerder als je de bessen en banaan even in een apart bakje bewaart. Ook kun je een beetje Potjemet worteljam in een bakje bewaren en meenemen.

TIPS om het milieu te besparen

Neem je boterham nooit ergens mee naar toe in een plastic boterhamzakje. Dat is enorm schadelijk voor het milieu. Er bestaan namelijk herbruikbare boterhamzakjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *