Wafels met jam

Wafels met jam

Hmm wafels zijn heel makkelijk te maken en ook ontzettend lekker. Een beetje Potjemet worteljam erop geeft je wafels iets spannends en lekkers! Het recept komt van Rutger Bakt!  Je weet wel, de eerste winnaar van Heel Holland Bakt! 

Wafels met jam

 

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1 ½ el bakpoeder
  • 2 eidooiers
  • 30 gr suiker
  • ½ tl zout
  • 250 ml karnemelk
  • 50 gr gesmolten boter
  • 2 eiwitten
  • Potjemet worteljam

Bereidingswijze

Voeg de bloem, bakerpoeder, eierdooiers, suiker, zout en karnemelk toe aan een kom. Klopt dit tot een beslag. Hierna voeg je de gesmolten boter doe en mix je alles.

In een andere kom klop je de eiwitten op. Doe dit in een vetvrije kom. Voeg het eiwit door het beslag heel en spatel het goed door. Als je hiermee klaar bent vet je het wafelijzer in en voeg je het wafelbeslag toe. Elke wafel heeft ongeveer 5 minuten nodig om mooi gaar te worden! Als ze klaar zijn doe je er een beetje Potjemet worteljam op.

Duurzame tips voor dit recept! 

Ga eens naar de kippenboer in jouw buurt voor je eieren! Zo stimuleer je een verkorte voedselketen en dat is goed voor mens, milieu, maatschappij en de economie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *