Griezelige wortelsoep

Griezelige wortelsoep

Kromme wortels, bolle wortels of wortels met twee beentjes… Alle soorten wortels zijn welkom in onze jam en deze soep, hoe griezelig ze er ook uitzien! Het is een heerlijk recept om tijdens Halloween te eten! 

Benieuwd naar onze favoriete recepten met worteljam? Deze romige wortelsoep met worteljam is onze favoriet!

wortelsoep

 

Ingrediënten voor 4 personen

1 KG griezelig kromme winterpenen
2 el potjemet worteljam
1 cm verse gember
2 el zonnebloemolie
1 ui
1 teen knoflook
1 groentebouillontablet
700 ml kraanwater
200 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Snipper de ui en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe.

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.

Pureer de soep. Voeg twee eetlepels potjemet worteljam toe. Roer de jam door de soep en breng op smaak met chilipeper en zout.

En dan… smullen maar! Eetsmakelijk!

TIPS om het milieu te besparen

Uien kun je heel lang bewaren. Meestal is er in de supermarkt alleen een groot net met uien verkrijgbaar, dat krijg je nooit in 1 keer op! Het is dus een kwestie van het goed bewaren van je uien. Dit doe je door ze op een koele, vochtvrije en donkere plek te bewaren. De uien moeten op een plek liggen waar het tussen de 4 en 10 graden is. Als ze te koud liggen gaan ze rotten. Als ze te warm liggen gebeurt dit ook en daarnaast gaan ze spruiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *