Bioromeo werkt samen met Potjemet

Bioromeo werkt samen met Potjemet

Al sinds een enige periode, werken Bioromeo en Potjemet samen aan een project tegen voedselverspilling. Potjemet is een studentenonderneming van Enactus Utrecht, en maakt zich sterk voor duurzaam en sociaal ondernemen. Van reststromen wortelen en bieten, aangeleverd door Bioromeo, maakt Potjemet een frisse wortelsinaasappelspread en bietenappelspread!

Hoe is deze samenwerking tussen Bioromeo en Potjemet ontstaan? Tegenwoordig zijn we steeds bewuster dat we in de samenleving onnodig voedsel weggooien. Niet alleen in huishoudens, restaurants en catering wordt er veel voedsel weggegooid, ook bij lokale en grotere boeren hebben sommige groenten en fruit geen eindbestemming meer.  Zo’n 50 kilo voedsel per persoon per jaar wordt gemiddeld weggegooid. Een van de groenten die door bijna het hele jaar heen reststromen heeft, zijn wortelen. Helaas worden niet alle wortelen en bieten gebruikt voor directe verkoop. Potjemet kan daar, in samenwerking met Bioromeo nog hele andere leuke dingen mee doen! En zo is zijn onze spreads ontstaan. De biologische wortelen en bieten die niet verkocht kunnen worden, worden in samenwerking met een zorgboerderij Reinaerde, omgetoverd tot een een maatschappelijke bewuste spread. Tijdens het maken van de spread, krijgen mensen met een verstandelijke beperking, ook nog eens een mooie waardevolle dagtaak.

Bioromeo en Potjemet, verspreiden zo samen het verhaal van duurzaam en sociaal ondernemen. Want bewust consumeren, dat is de toekomst!  Komend jaar wordt onze samenwerking voorgezet, waarbij we ook andere reststromen van groenten tot spreads willen maken. Zo maken we van een reststroom, toch nog iets houdbaars. Duurzame en biologische spread met een sociaal karakter!

Fruitspread

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *