OVER POTJEMET

DUURZAME & BIOLOGISCHE GROENTEN/FRUITSPREAD MET EEN SOCIAAL KARAKTER 

Hé jij daar! Leuk dat je ons beter wilt leren kennen. Graag vertellen wij ons verhaal aan jou over onze duurzame biologische spread waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden geholpen. Vertel jij het dan verder door?

Geïnspireerd door Rubies in the Rubble uit London, bedachten wij in het najaar van 2013 dat het gaaf zou zijn om ‘iets’ tegen voedselverspilling te doen. Want ja, nadat wij ons realiseerden dat er in Nederland tussen de 1,7 miljard en 2,6 miljard kilo voedsel de kliko in wordt gegooid, vonden wij het de hoogste tijd om hier eens even een stokje voor te steken! Naast het streven om voedselverspilling tegen te gaan, wilden wij ook wat doen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betere kansen te geven. En zo is Potjemet ontstaan!

Potjemet is een potje vol met heerlijke wortel/sinaasappelspread. Deze wortels zijn gered van een verspillingsavontuurtje. Naast deze geredde wortels, bestaat ons potje uit sinaasappels, kristalsuiker en een frisse citroenrasp. De jam is biologisch en duurzaam. En niet alleen het streven om voedselverspilling tegen te gaan, maakt het potje uniek, want al onze potjes zijn gemaakt met behulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ben jij benieuwd geworden hoe het smaakt? Kijk dan naar onze verkooppunten!Weet jij een plek waar ze ons Potjemet wortel/sinaasappelspread echt níet kunnen missen?  Bijvoorbeeld een restaurant waar ze sandwiches of pannenkoeken maken? Of een biologische winkel? Laat het ons weten via: sales@potjemet.nl

* De sociale onderneming Potjemet is ontstaan met ondersteuning van Enactus Utrecht.

100% BIOLOGISCHE SPREAD

Benieuwd wat er precies in ons Potjemet zit? Wil jij weten of het wel past bij jouw dieet?

Ons Potjemet bevat 240 ml wortel/sinaasappelspread. Hiervan is 55% wortel. Daarnaast is er gebruik gemaakt van kristalsuiker (32 gram per 100 ml), sinaasappelsap, sinaasappelschil en van citroensap. Al onze ingrediënten zijn biologisch! Biologische jam dus!

Ons Potjemet bevat in beginsel geen gluten, lactose, noten en ei. Toch kunnen wij niet garanderen dat hier geen sporen van in voorkomen.

Biologische jam